• Sportovní úspěch žáků 5. tříd

    V letošním ročníku fotbalové soutěže Mc Donalds cup 2024 se naše týmy vrátily s naprosto opačnými umístěními. Zatímco tým složený ze žáků 2. - 3. třídy neuspěl a skončil na 8. místě, kluci z 5. tříd obsadili skvělé 2. místo. Děkujeme všem fotbalistům za reprezentaci školy a držíme palce v dalších soutěžích. 

  • Projekt 2. B v přímém přenosu

    Žáci 2. B sledují v rámci svého projektu, jak se líhnou kuřata. Ve třídě mají umístěnu speciální líheň, ve které jsou v tuto chvíli vajíčka. Ale brzy... Jedno vajíčko je již nakřáplé! Pokud i vy chcete v přímém přenosu sledovat, co se děje v naší školní líhni, klikněte si dole na přenos - uvidíte reálnou situaci v líhni. 

    Druhákům a paní učitelce Kostkové držíme palce, aby se vše vydařilo. Píp, píp, píp.

    Poznámka: Až se budete připojovat, ve vlastním zájmu si vypněte kameru a zvuk :)

    Poznámka z pokračování projektu: 
    Chtěli bychom s vámi sdílet něco důležitého o našich kuřátkách. Jak víte, celý týden jsme se společně těšili na vyklubání kuřátek z vajíček. Měli jsme velkou radost, když se čtyři z těchto vajíček vyklubala a máme teď čtyři krásná a zdravá kuřátka.
    Bohužel, z pátého vajíčka se už kuřátko nevyklubalo. Někdy je příroda silnější než naše přání. Mohlo to být způsobeno tím, že kuřátko nebylo zcela v pořádku, nebo že něco nebylo v pořádku s vajíčkem.
    I když jsme věřili, že se vše podaří, někdy se prostě věci nevyvíjí podle našich představ. Je to smutné, ale důležité je, že jsme udělali vše pro to, aby i toto kuřátko bylo s námi, poskytli jsme mu péči a lásku.
    Těšme se z toho, že máme čtyři zdravá a veselá kuřátka, která můžeme dále pozorovat a učit se nejen o nich, ale i s nimi.

    Malá kuřátka můžete do pátečního odpoledne sledovat online na naší kameře.
     

  • Harry Potter ve školní družině

    Protože se blíží svátek čarodějnic, proběhlo ve školní družině klání 4 kolejí z Bradavic. Více ve fotogalerii. 

  • 24. 4. 2024

    Aktualizovali jsme modul Školská rada a SRPŠ

  • Po stopách židovského obyvatelstva

    Během minulého víkendu se žáci 4. třídy vydali po stopách židovského obyvatelstva na území vnitřní Prahy. Žáci poznali nejen několik památek spojených s židovským osídlením Prahy, ale také se dozvěděli mnoho informací o životě, zvycích a osudech některých rodin. Součástí projektu byla i četba pověstí, výroba golema, nebo třeba výroba tradičního koláče.

    Ze žákovských prací:

    Dotaz: Kdybyste mohli dnes oživit golema, co by golem udělal užitečného?

    Mohl by zastavil všechny války a vše zlé, použili bychom ho na stavby pro Ukrajinu, a na pomoc přírodě. Gólem by napomáhal světu tak, že by chodil po světě, a každý odpad by sebral, roztavil a využila další užitečné věci, použili bychom ho na pomoc policii.

    A co byste chtěli pro sebe a svou zemi?

    Aby nebyly války a komunistický režim, aby byl mír, aby se dodržovala pravidla, mír, nikdo by nás neohrožoval, aby byla krásná zdravá příroda.

    Aby se vše vyřešilo slovy,

  • Fotografický úspěch naší žákyně

    Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska uspořádalo soutěž Mladí fotografují památky. Naše žákyně Edita ze 6. A se soutěže zúčastnila fotografií Vyšehradu. Nejen že postoupila do finále, ale dokonce získala 3. místo! Gratulujeme a přejeme u dalších fotografií pevnou ruku a ostrý zrak. 

  • Výsledky zápisu do budoucích prvních tříd

    Dobrý den,

    vážení rodiče budoucích prvňáčků, poté, co paní hospodářka obvolala všechny uchazeče o přijetí k plnění povinné školní docházky od školního roku 2024/2025 a nárůstu počtu otevíraných budoucích prvních tříd v základních školách Prahy 2 můžeme konstatovat, že k dnešku můžeme přijmout všechny děti z naší spádové oblasti, jejichž rodiče mají stále zájem o naši školu.

    Níže přikládám jejich orientační čísla, která jsme rozdávali u zápisu.

    Kdybyste si nebyli čímkoliv jisti, napište, rádi poradíme, pomůžeme.

    Nyní začneme vystavovat jednotlivá rozhodnutí o přijetí i nepřijetí, což zabere nějaký čas. Zcela jistě bude ale možné si od příštího týdne rozhodnutí vyzvedávat v kanceláři školy. Rozhodnutí Vám můžeme také zaslat do Vaší datové schránky.  

     Přeji příjemný den,

    na shledanou,

    Jiří Trunda,

    ředitel školy

     

    Seznam žáků přijatých k plnění povinné školní docházky podle přidělených čísel

     

    " č.65 spádová"

    " č.66 spádový"

    " č. 68 spádová"

    " č.69 spádový"

    "č.70 spádový"

    " č.72 spádový"

    " č.73 spádová"

    " č.75 spádová"

    "č.76 spádový"

    " č. 77 spádový"

    " č. 78 spádový"

    "č. 79 spádový"

    "č. 80 spádová"

    "č. 82 spádový"

    "č.83 spádová"

    "č.84 spádová"

    "č. 86 spádová"

    " č.87 spádový"

    "č.89 spádový"

    "č. 91 spádová"

    " č. 92 spádová"

    " č. 93 spádový"

    "č.94 §38, spád."

    " č. 95 spádový"

    " č.96 spádová"

    " č.97 spádový"

    " č. 100 spádová"

    " č.102 spádový"

    " č.104 spádová"

    "č.106 spádová"

    "č. 107 spádová"

    "č.108 spádová"

    "č. 113 spádová"

    " č. 114 spádový"

    "č.117 spádový"

    " č.118 spádová"

    "č.122 spádová"

    "č.123 spádová"

    "č.124 spádový"

    "č. 130 spádová"

    "č.133 spádová"

    "č. 134 spádová"

    "č. 136 spádová"

    "č.138 spádová"

    "č.139 spádová"

    "č. 141 spádový"

    "č.143 spádový"

    "č.150 spádový"

    "č.155 spádový"

    "č.156 spádový"

  • 21. 4. 2024

    Aktualizovali jsme modul Týdenní plány

  • Den bez batohů - No Backpack day

    Jako každý rok, tak i letos připravili členové školního parlamentu školní akci Den bez batohů. Akce probíhá na podporu dětí, které si nemohou dovolit ten luxus - jít do školy s plnou aktovokou. Zároveň je akce kreativní výzvou. Do čeho všeho se naše učení vejde? Podívejte se do fotogalerie!

  • Zápis do budoucích prvních tříd - průběh správního řízení

    Dobrý den,

    vážení rodiče budoucích prvňáčků. Rád bych Vás informoval o krocích, které ve spolupráci s naším zřizovatelem, Městskou částí Praha 2, činíme v souvislosti s přijímacím řízením pro školní rok 2024/2025. Doufám, že Vás alespoň částečně uklidním.  

    1. Vedení odboru školství se dohodlo s panem ředitelem ZŠ Botičská, že vzhledem k tomu, že na této škole je ještě volná kapacita, otevře ještě jednu první třídu. Snažíme se s panem kolegou spolupracovat na jejím personálním zajištění.
    2. Probíhá „obvolávání“ všech zákonných zástupců dětí z naší spádové oblasti, kteří podali žádost o přijetí k základnímu vzdělávání ve školním roce 2024/2025 v naší Vratislavce. Zatím vždy jsme takto zjistili, že někteří rodiče byli u zápisu na více školách (soukromých, zahraničních, atd.), tuto jinou školu upřednostňují a vědí, že jejich děti byly přijaty. Tím pádem se převis poptávky nad kapacitními možnostmi školy sníží.
    3. Čekáme na výsledky přijímacích řízení na víceletá gymnázia (ta probíhají tento týden). Pokud bude úspěšnost našich páťáků a sedmáků vyšší než odhadovaná, uvolní se kapacita školy pro příští rok a budeme moci přijmout více budoucích prvňáčků, než nyní plánujeme. Tuto uvolněnou kapacitu, samozřejmě, ihned naplníme.

    K tomu musím podat vysvětlení. Kapacita školy je číslo, které se vypočítává z podlahové plochy, počtu záchodů, umyvadel, atd. a je tvrdou bezpečnostně – hygienickou normou, kterou nesmí škola překročit. Naším problémem je, že jsme dlouhodobě na 100% kapacity školy. Tu jsme opakovaně navyšovali v souvislosti se zprovozňováním dalších prostor (například na půdě školy), naposledy jsme ji navyšovali s Lex Ukrajina, kde byly požadavky na hygienické, stavební a bezpečnostní normy rozvolněny. I tak máme kapacitu naplněnu na 100% a v tuto chvíli nesmím přijímat ani žáky, kteří se přestěhovávají do naší spádové oblasti v průběhu roku. V tuto chvíli již není kde prostory brát (například učitelé nemají sborovnu, do které by se všichni vešli, a tak se porady konají v jedné z učeben, nemáme zvláštní prostory vyhrazené pouze pro školní družinu, atd.)

    Z toho vyplývá, že můžeme přijmout jen tolik žáků, kolik jich od nás na konci aktuálního školního roku odejde. Kolik odejde deváťáků, to víme, v případě žáků hlásících se na víceletá gymnázia nějaký počet odhadujeme, ale musíme počkat na výsledky přijímacích řízení. Zároveň nás ale tlačí termíny pro vydání rozhodnutí, které stanovuje zákon. Možná to bude vypadat divně, ale předem avizuji, že pokud by se nepodařilo přijmout všechny žáky ze spádové oblasti v prvním kole, určitě bude mít smysl podat odvolání, protože od jeho podání poběží další zákonem stanovená lhůta a v ní se můžeme dovědět, že se nějaká místa uvolní.

    1. V pátek přijdou pracovníci odboru vnitřního auditu Úřadu městské části Praha 2 a vylosují ty, kterým budu moci rozhodnutí o přijetí vystavit ihned. Nejen jako ředitel školy, ale také jako rodič chápu, že se tento postup nejeví jako citlivý, ale podle platného zákona je jediný správný a použitelný, běží totiž zákonem stanovená lhůta pro vyřízení správního řízení. V žádném případě to ale neznamená, že nevylosované děti (v tuto chvíli jedenáct) házíme přes palubu. Uděláme vše, abychom těm, kteří mají zájem o vzdělávání svých dětí právě v naší škole, vyhověli. Prosím, věřte nám.

    Děkuji a na viděnou,

    Jiří Trunda, ředitel školy

  • Tělocvik mimo tělocvičnu

    Tělocvik mimo tělocvičnu

    Tak tato podoba tělocviku osmáky opravdu chytla - podívejte se do odkazu. :-)

  • Výsledky zápisu do prvních tříd pro školní rok 2024/2025

    Vážení rodiče budoucích prvňáčků,

    zájem o přijetí do budoucí první třídy byl tento rok skutečně enormní. Celkem jsme přijali 90 žádostí, z toho 63 žádostí o přijetí dětí z naší spádové oblasti, 12 žádostí z Prahy 2 mimo naši spádovou oblast, 14 z jiných městských částí Prahy a jednu od žáka s trvalým pobytem mimo Prahu. 

    Vzhledem k tomu, že můžeme do budoucích prvních tříd přijmout maximálně 50 žáků, oslovil jsem dnes oddělení interního auditu Úřadu městské části Prahy 2 se žádostí o vylosování žáků, které budeme moci přijmout. Až bude dohodnut termín losování, dáme vám vědět.

    Uvědomujeme si, že tato situace pro vás není příjemná, věřte, prosím, že není příjemná ani nám. Budeme se ji snažit ve spolupráci s naším zřizovatelem (ÚMČ Praha 2) řešit rychle a efektivně.

    Děkuji za pochopení,

    Jiří Trunda, ředitel školy

  • 10. 4. 2024

    Aktualizovali jsme modul Dokumenty ke stažení

  • Máme mistryni republiky

    Během víkendu se konalo 2. halové mistrovství České republiky v atletice sportovců s Downovým syndromem. V kategorii dorostenek naše žákyně Amelka 3x vyhrála. Máme tedy na škole trojnásobnou mistryni republiky. Gratulujeme a držíme palce do dalších závodů!

  • Veselé Velikonoce!!!

    Veselé Velikonoce!!!

    Všem pracovníkům školy, žákům, jejich rodičům, jakož i všem příznivcům naší školy přejeme příjemné prožití velikonočních svátků. Velikonoční pondělí přitom připadá na 1. dubna, tedy na apríl... První písemná zmínka v Česku apríl zmiňuje v roce 1690 a zápis pochází od Bartoloměje Chrystellia z Prahy. V dřívějších dobách se jako oběti žertíků stávali známí a příbuzní, kterým se posílaly nápady na nákupy neexistujících věcí jako např. ohýbák na cihly, bublinka do vodováhy, závit M0, apod.

    Propojí se tedy věci veskrze vážné a duchovní s lidovou předkřesťanskou tradicí a navíc s legrací a věcmi cíleně nevážnými.

    V každém případě - užijte si to a buďte veselí! Nic to nestojí a je to zdravé.

    A na viděnou!

  • Pražské poetické setkání

    Jako každé jaro, tak i letos se konalo Pražské poetické setkání, neboli recitační soutěž. Děkujeme všem, kdo se nebáli vystoupit před ostatními. Vítězům gratulujeme k postupu do obvodního kola.

  • Aktualizace údajů

    Data z programu aSc Rozvrhy byla aktualizována
  • Ponožkový den

    Na čtvrtek 21. března připadá Světový den Downova syndromu. Díky školnímu parlamentu jsme si i my připomněli, jaké je to žít s Downovým syndromem. Svou spoluúčast jsme vyjádřili odlišnými ponožkami.

stránka:

Novinky

Kontakt

  • Základní škola, Praha 2, Vratislavova 13
    Základní škola
    Vratislavova 64/ 13
    128 00 Praha 2 - Vyšehrad
  • Kancelář školy: +420 222 523 392

Napište nám

Pokud máte jakékoli dotazy ohledně studia na naší škole, napište nám zprávu prostřednictvím tohoto formuláře. Vaše otázky rádi zodpovíme.
Jméno*:
Příjmení*:
Váš email*:
Vaše otázky, připomínky*:
Opište prosím text z obrázku*:
komunikuji se serverem, čekejte prosím
* takto označená pole jsou povinná